Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Årsager til hårtab - Bapoon blog

Årsager til hårtab

Skrevet d. 21/07/2015

Generelle hårpleje syndere
Det at du ofte farver dit hår, både toning, skylle og permanet hårfarve, eller at du ofte skifter hårfarve slider hårdt på håret, kan i værste tilfælde forårsage direkte hårtab. Udsætter du dagligt dit hår for varme, i form af krølle- og glattejern, kan du ligeledes opleve håret knækker eller direkte falder af. Husk altid varmebeskyttende produkter for at mindske slid på håret, og en god ide kan være at springe en hårfarve over, for at gøre dit hår stærkere.
Er du typen, som tit sætter håret op, så sørg for at bruge nogle gode elastikker, som ikke knækker og hiver unødvendige hår ud af din hovedbund i større grad.

Nedsat immunforsvar
Er du så uheldig at være blevet ramt af en virus eller infektion, kan du efterfølgende opleve hårtab, men denne type af hårtab burde stoppe 2-3 måneder efter. Oplever du ikke at hårtabet stopper, kan det skyldes nogle af nedenstående årsager.

Vitamin mangel
Det er vigtigt du lever og spiser sundt for at holde dit hår sundt og stærkt, så det kan stå imod alle forhindringer. Spis derfor sundt og varieret, hvor du gennem din kost får både vitaminer, proteiner og gode olier.
Kosttilskud som biotin og zink er gode at tage for at styrke håret, og vitaminer som A, B og E er ligeledes gode!

Hormonubalance
Kvinder har hormonet østrogen, som normalt sørger for en tæt og stor hårvækst. Kvinder har en smule ad de mandlige kønshormoner androgener, som ikke lige frem gavner hårvækst. Dette hormon udskilles i større grad, hvis man er stresset, og det gælder både mænd og kvinder. Så er du stresset, kan det medføre hårtab og du bør både prøve at leve en mindre stresset hverdag og husk masser af søvn, da for lidt søvn også er en synder, når det kommer til hårtab.
Er du på p-piller og oplever voldsomt hårtab, kan du snakke med din læge om at få nogle p-piller, som indeholder anti-androgener og dermed hjælper på hårvækst.

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her