En frisør er i gennemsnit 8,5 år i branchen

Skrevet d. 28/01/2016

En af årsagerne til at der i snit går 8,5 år, fra friøserne begynder uddannelse og til de stopper i branchen, er de store problemer med allergi og eksem, som mange frisører kæmper med. Allergierne og eksemen formodes at stamme fra de mange kemikalier som frisørerne arbejder med i dagligdagen. Det at frisører har hænderne meget i vand, kan fremprovokere allergi og eksem.

Frisørerne er dem, som anmelder flest hudsygdomme hos Arbejdsskadestyrelsen. Denne negative udvikling forsøger frisørskolerne at nedsætte med et nyt fag i kemisk arbejdsmiljø, som skal sikre at eleverne bliver undervist i sikre arbejdsrutiner.

Fra år 2005 til 2010 blev antallet af anmeldelser fordoblet i takt med at opfordringen til at anmelde arbejdsskader blev større.

En undersøgelse viser, at de frisørelever, som er blevet undervist, har færre problemer med håndeksem end de, der ikke var og på baggrund af denne undersøgelse, blev faget indført på alle frisørskoler. Tillaget trådte i kraft i sommer, og de første elever var til eksamen omkring juletid.

Bapoon.dk håber meget at dette tiltag i fremtiden vil kunne mindske antallet af anmeldelser.

Del via email


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Der er lukket for kommentarer.

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her