Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Gæsteindlæg: EvaK - Bapoon blog

Gæsteindlæg: EvaK

Skrevet d. 28/09/2014
Ændrer håret sig under din graviditet? Det er realiteten for mange kvinder, og det kan være enormt frustrerende, fordi tiden bare ikke er til at tage hånd om det. Eva der er kosmetolog og som til dagligt blogger på sin blog af samme navn, EvaK, giver os i dag sine bedste råd til håndtering af sit hår under og efter en graviditet.
4 ting jeg lærte om hår under mine graviditeterEn del kvinder oplever under deres graviditet at deres hår bliver mere fedtet, tykkere og uregerligt. Efter fødslen bliver det tyndere igen og mere tørt. Jeg var ingen undtagelse og jeg var rigtig træt af mit uopdragne garn under min første graviditet. Heldigvis fandt jeg nogle gode måder til at få styr på lokkerne igen, så da jeg for nylig igen blev gravid var jeg godt forberedt.

graviditetshaar_1

Der var særligt fire tips som gjorde en forskel for mig og dem vil jeg dele med jer her:
1. Brug varmebeskyttelse

Det er hårdt for håret når vi bruger vores føntørrer, styler, krøllejern og deslige og når man under en graviditet har endnu mere vildt og tykt hår, er varmebeskyttelsen ikke et sted du vil spare. Den sørger for at håret ikke bliver ødelagt og selve hårstrået bliver glattet ud – endda de tørre spidser. Keratine Thermique Discipline fra Kérastase har gjort en verden til forskel, for håret tørrer hurtigere, bliver beskyttet mod varmen og er efterfølgende blødt og glat. 
2. Find nye rutiner
Hele strukturen af mit hår har føltes anderledes under begge graviditeter, så det var nødvendigt at tænke lidt udenfor boksen og skabe nogle nye rutiner. Jeg fandt ud af at mit naturlige krøl elskede konceptet ‘co-washing’, hvilket i al sin enkelhed går ud på at du skipper shampooen og “vasker” håret med conditioner. Jo, det virker faktisk. Din conditioner kan sagtens fjerne snavs og stylingprodukter alene. Hvis ikke du er så pjattet med tanken om at sige permanent farvel til din shampoo, så sørg for at bruge en uden sulfater. Mine favoritter er dem fra danske Purely Professional.
3. Skær ned
Mit motto når jeg er gravid er ‘alting med måde’. Det betyder at jeg hellere vil skære ned på antallet af produkter jeg bruger end at smide de yndlingsprodukter som indeholder parfume (og parabener, hvis man er imod dem) ud og skifte hele herligheden ud med alternativer som alligevel ikke gør nogen forskel for mig. For eksempel blev hårlakken skippet og voksen skiftet ud med lidt hårkur fra Purely Professional, men til gengæld beholdte jeg min Frizz Ease conditioner fra John Frieda. 
4. Tørshampoo er en uundværlighed
Efter fødslen røg mit hår over i den anden grøft og blev hurtigt fedtet. Det var et voldsomt irriterende problem eftersom jeg hverken havde tid eller overskud til at vaske hår dagligt, så det var vigtigt at kunne udskyde det så længe som muligt. Det var her jeg fandt ud af at tørshampoo er min bedste ven. Om aftenen gav jeg rødderne en tur med min Batiste tørshampoo, masserede den godt ind og om morgenen gav jeg håret et hurtigt pust med kold luft fra hårtørren. Det gav effekten af helt friskt hår uden anstrengelserne ved hårvask.
graviditetshaar_2
Del via email
Eva Klenz-Kitenge

Jeg er en beautyblogger fra Århus på 30, nu bosat på Nørrebro sammen med min mand Cab og vores to børn Vincent og Lily. I 2007 blev jeg uddannet kosmetolog fra CIDESCO og blogger nu om skønhed på evak.dk — anmeldelser af produkter, guides til korrekt hudpleje, plus en pokkers masse makeup og neglelak.Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her