Gode råd til solbeskyttelse af håret

Skrevet d. 23/04/2015

Den herOm sommeren ved du, at det er nødvendigt at beskytte din hud med en passende faktor solcreme, idet du nødig vil solskoldes. Men er du klar over, at dette også gælder dit hår og din hovedbund? Det er vigtigt at beskytte sit hår i solen – specielt om sommeren, hvor solens UV-stråler (ultraviolette stråler) er ekstra hårde og skadelige for både dit hår og din hud. Du skal derfor passe ekstra meget på dit hår, mens du nyder varmen, solen og det lækre vejr, hvis du vil opretholde dit sunde og velplejede hår. Det gavner også dit hår at holde siesta eller opholde dig i skyggen – solen er hårdest mellem kl. 12-15.

Bapoon.dk har lavet en liste med gode råd og fordele om solbeskyttelse af håret:

Gode råd og fordele

1. Det er altid godt at holde siesta kl. 12-15, da solens UV-stråler er ekstra hårde ved din hud og dit hår i de 3 timer midt på dagen. Du kan evt. tage en lur indenfor, slappe af under parasollen eller opholde dig i skyggen, mens solen er hårdest.

2. Undgå at få afbleget hår og skoldet hovedbund ved at bære en kasket eller smart solhat.

3. Lige så snart dit hår er i kontakt med sollys, bliver dit hår afbleget af solen, og derved får du også ’lyse’ striber i håret. Dette skader dit hår uanset om du har naturligt eller farvet hår.

4. Hvis du skal opholde dig i klorvand, når du tager på ferie, bør du undgå at få farvet dit hår eller få farvet striber lige inden ferien, idet du vil opleve, at dit hår bliver grønt. Grunden til at dit hår får et grønligt skær er, at der sker en kemisk reaktion. Kloren får metallerne i poolvandet til at oxidere og blive grønne. Det er både blondiner, brunetter og rødhårede, som kan få det grønlige skær i deres hår ved at være i klorvand. Jo lysere dit hår er, desto nemmere har det ved at opfange det grønne skær. Hvis du er uheldig og oplever at dit hår får et grønligt skær, kan du bruge en silver shampoo, som trækker det grønne skær ud af håret.

5. Der er en effektiv vej til at beskytte håret mod solens stråler: nemlig vha. hårprodukter, der indeholder UV-beskyttelse ligesom ved alm. solcreme.

6. Det er ikke kun solen der ’ødelægger’ og slider dit hår i solen og varmen. Når du bader i klor og saltvand ødelægger det dit hår, da håret mangler ekstra fugt i varmen. Dette betyder, at hvis dit hår er tørt, så er håret langt mere modtageligt ift. saltvand eller klorvand, som det tørre hår labber i sig så snart du hopper i vandet. Saltvand og klorvand gør dit hår endnu mere tørt og slidt, end hvis du undgår at hoppe i havet eller poolen.

7. Idet du ønsker at have dit hår i mindre kontakt med saltvand og klorvand, kan du nøjes med at sætte dit hår op, holde det op over vandet eller bruge en badehætte, så undgår du mindre udtørring og slid af håret. Dette er blot én af grundende til, at det er vigtigt at pleje dit hår ekstra godt med hårprodukter, der indeholder UV-beskyttelse og after sun ingredienser i både din hårshampoo, conditioner, UV-spray, hårolie samt evt. hårkur om sommeren. Det er særligt vigtigt, når du befinder dig i solen og i varmen eller bader i salt- eller klorvand.

8. For at være sikker på at de solbeskyttende hårprodukter du køber beskytter mod-UV stråler, kan du tjekke produktets mærkat, hvor der fx står oplyst ‘UV’, ‘Sun protection’ eller lignende.

9. Der er forskellige mærker, der fremstiller solbeskyttende produktserier for at sikre, at forbrugerne kan beskytte deres hår på den bedste måde om sommeren. Mærker der bl.a. fremstiller solbeskyttende produktserier er Glynt og Wella SP:

Glynt
Glynt har fremstillet en produktserie med produkterne Sun Care Shampoo og Sun Care Conditioner.

* Sun Care Shampoo er nærende, fjerner rester fra klor og saltvand. Produktet er godt til hår der er ude i meget sollys.

* Sun Care Conditioner er en balsam, der bibeholder og beskytter fugten i dit hår, og samtidig intenst plejer håret og genopbygger hver enkelt hårstrå. Dette produkt sprayes og fordeles i håndklædetørt hår og må ikke vaskes ud.

Wella SP
Wella SP står bag serien SP Sun med produkterne Sun Care Shampoo, After Sun Conditioner, Sun Concentrate After Sun Fluid og Sun UV Spray.

* Sun Care Shampoo, er en shampoo til krop og hår, der effektivt fjerner rester fra solprodukter, salt og klor. Dit hår gennemfugtes, nemmere at redde ud og bliver mere glansfuldt.

After Sun Conditioner, er en conditioner, der aktivt beskytter dit hår mod udtørring og hurtigt reparerer håret. Produktet gør håret mere fleksibelt, blødt og glansfuldt.

Sun Concentrate After Sun Fluid, er en creme, som langvarigt giver fugt og lindring til hår, krop samt hovedbund. Produktet masseres ind i håret og må ikke vaskes ud. Den plejer dit hår og gør det lettere at redde ud.

* Sun UV spray, beskytter dit hår mod solens skadelige stråler og passer til alle hårtyper. Sprayen trænger dybt ind i håret, samtidig med at den beskytter mod klor og saltvand. Sprayen efterlader dit hår gennemfugtet og virker desuden vandafvisende, da den indeholder avokadoolie.

Bapoon.dk ønsker dig held og lykke med din solhårpleje til sommer!

Del via email


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her