Shampoo, hårkur conditioner og hårolie – hvorfor?

Skrevet d. 04/06/2014

Shampoo, hårkur conditioner og hårolie har alle fire forskellige opgaver i håret, som de hver i sær udfører når du bruger dem. Shampoo har det formål at vaske håret rent for snavs. Er håret særligt fedtet, kan man med fordel vaske håret to gange. Vidste du i øvrigt at fedtet i håret hæmmer shampooen i at skumme? Derfor vil du opleve en dejlig skummende fornemmelse ved din anden hårvask.

En hårkur både plejer og trænger dybt ind i håret, med det formål at få det til at føles og syne sundere. Den skal sidde i alt fra et til flere minutter, nogle kan man sove med i, og andre skal skylles let eller grundigt ud.

Conditioner og balsam er det samme produkt – forskellen er blot navnet, da balsam er det danske navn for en conditioner. Produktet har til formål at beskytte håret ved at lægge en tynd hinde om det enkelte hårstrå, og dermed ”lukke” håret til. Derved oplever man tit at håret er nemmere at redde ud og at produktet giver et flottere og mere skinnende resultat til håret, end hvis havde man undladt conditioneren

En hårolie er en form for pleje og stylingprodukt, som ikke skal skylles ud, men kan kommes i vådt eller tørt hår. Olien plejer håret og giver glans. Den minder derfor om en hårkur, som man dog ikke skal vaske ud før næste vask.

 

Få styr på hårprodukterne

 

Rækkefølgen i badet:

Er du i tvivl om, hvilken rækkefølge produkterne skal brugesi , så giver vi dig den her – i tilfælde af, at dit hår har brug for alle tre dele:

  1. Vask først med shampoo til rensning af håret – gerne to gange, hvis håret er ekstra fedtet.
  2.  Brug dernæst kur til genopbygning og pleje, og lad den sidde i håret i den anbefalede tid.
  3. Afslut med conditioner (balsam) til beskyttelse, som efterfølgende skylles ud af håret.

 

Afhængigt at hvilken hårtype du har, så pas på med at komme hårkuren eller conditioner for tæt på hovedbunden, da begge kan få håret til at fedte og klaske sammen. Tyndt og fint hår har eksempelvis mindre brug for fugt end stort krøllet hår. Derfor behøver et tyndt og fint hår måske ikke bruge hårkur ved hver vask.

 

Rigtig godt fornøjelse!

Del via email


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her