Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Lovligt, men ikke tilladt! - Bapoon blog

Lovligt, men ikke tilladt!

Skrevet d. 12/03/2014

Det er blevet en udbredt trend for frisører at udleje en stol og på den måde blive selvstændige. Ikke nok med at de faste omkostninger er lavere, man behøver heller ikke investere særlig mange penge, for at det kan blive en realitet. Dog forbyder den nye overenskomst, som DOFK har indgået med DFKF, medlemmerne i at udleje, såvel som at leje en stol.

 

 

shutterstock_29161285 copy

 

På et konkurrencepræget marked forsøger frisørejerne at finde et alternativ til de dyre huslejeomkostninger, ved at udleje en stol i deres salon og på den måde tilbyde andre frisører at være ”selvstændige”. Selvom der ikke er nogen lovgivning omkring stoleudlejning, er det ikke alle frisører, der må benytte sig af denne løsning.

I henhold til den overenskomst DOFK har indgået med DFKF, så er det ikke længere muligt for fagforeningens medlemmer at udleje en stol og omvendt må forbundets medlemmer ikke leje en stol. Vælger man at melde sig ud af forbundet, så er man underlagt indholdet i den overenskomst der gjaldt på udmeldelsestidspunktet.

Den eneste måde man kan frigøre sig fra overenskomsten er ved en frigørelseskonflikt, hvilket vil sige at man skal opsige overenskomsten og herefter skal man lockoute sit personale i en ikke nærmere defineret periode.

På trods af, at der ikke er nogen decideret lovgivning, der siger at det er ulovligt at udleje en stol, er det stadig forbudt for DOFK og DFKF’s medlemmer. Som alternativ har frisørerne mulighed for at indgå forskellige former for samarbejde omkring driften af en salon, men at udleje/leje én stol er forbudt.

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her