Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Sådan bliver du en økologisk og ’grøn’  frisør - Bapoon blog

Sådan bliver du en økologisk og ’grøn’  frisør

Skrevet d. 24/02/2015

Økologisk, ’grøn’ og miljøvenlig frisørsalon – det betaler sig!

groen_butik_logoDet kan have stor betydning for både dig og dine kunder at være en økologisk, grøn og miljøvenlig frisør. Som frisør arbejder du dagligt med produkter, der muligvis indeholder allergifremkaldende stoffer. Disse allergifremkaldende stoffer kan give dig længerevarende allergiske reaktioner og kan derved skade dit helbred. Nogle kunder vil muligvis fravælge at få frisørbehandlinger i din salon, fordi salonen muligvis ikke lever op til deres krav om at være økologisk og miljøvenlig, og ligesom dig vil de undgå muligheden for at blive overfølsomme for kemiske stoffer, som fremgår i behandlinger og produkter.

Før du kan kalde dig for en grøn frisørsalon og grøn frisør, skal du opfylde krav indenfor indsatsområder, som i dette tilfælde bl.a. kan være udskiftning af produkter, der indeholder farlige kemiske stoffer, bruge svanemærkede rengøringsmidler og kun servere økologiske forfriskninger.

Bapoon.dk har lavet en guide til, hvordan du kommer i gang med det hele:

1. Starten til at blive en økologisk, grøn og miljøvenlig frisørsalon
For at komme godt i gang skal du først og fremmest tilmelde dig Grøn Salon kurset ’God kemi i en Grøn Salon’, som afholdes i Aarhus eller København. Kurset tager 1 dag og prisen for deltagelse er 1.700 (ekskl. moms) per person. Dette kursus er obligatorisk, hvis du ønsker at blive certificeret som Grøn Salon.

2. ’Grøn Salon’
Grøn Salon er en frivillig miljøcertificering for frisører, som ønsker at skære ned på energien samt tage hensyn til miljøet i deres daglige drift i salonerne. Folkene bag Grøn Salon er ’Energitjenesten’. I en Grøn Salon er det ikke lovligt at bruge en lang række kemikalier, som ellers er lovlige i Danmark. Grøn Salon har udarbejdet en positivliste over de hårprodukter, de anser, der bruges i din salon og som overholder kravene til at være en Grøn Salon. Grøn Salon er med til at garantere, at du får en daglig drift i din salon, hvor der er ekstraordinært fokus på sundhed, allergi, arbejdsmiljø og energibesparelser.

3. Sådan bliver din salon ’godkendt’
Efter du har deltaget i kurset, skal du efterfølgende kontakte Grøn Diplom ordningen og derved lave en aftale, hvor de kommer på besøg i salonen samt udfører en energi- og miljøgennemgang. Efter besøget af Grøn Diplom modtager du en energi- og miljørapport med forslag til forbedringer af din salon. Grøn Diplom hjælper og guider dig til, hvilke indsatsområder der skal fokuseres på.

4. Afgørende certificeringskrav
For at sikre sig at blive godkendt og komme på listen over frisørsaloner, som er en Grøn Salon, skal følgende certificeringskrav overholdes:

1. Den daglige leder skal have viden om kemi og sundhed om produkterne, og den daglige leder har deltaget i Grøn Salon Kursus.

2. Salonens ejer eller daglige leder samt ansatte har den 4-årige frisøruddannelse (dette gælder ikke for frisørelever).

3. Ingen produkter i salonen indeholder kemiske stoffer, som er oplyst på Grøn Salons ‘Forbudsliste’, dette angår også produkter til videresalg. De produkter med stoffer på Grøn Salons ‘Forbudsliste’ skal være taget væk fra salonen inden salonen kan blive certificeret Grøn Salon.

4. Salonen er specielt opmærksom på allergi og overfølsomhed hos deres kunder. Du skal derfor huske at spørge kunden om han/hun er overfølsomme overfor bestemte stoffer eller oplever allergiske reaktioner inden behandlingen går i gang.

5. Afblegningsprodukter må ikke komme i kontakt med hovedbunden.

6. I salonen gøres der rent med miljømærkede rengøringsmidler.

7. Alt hvad der serveres i salonen skal være økologiske varer.

8.Den daglige leder/ejer skal nøje instruere sit personale i betydningen af Grøn Salon og udlevere Grøn Salon-folderen til personalet i salonen.

5. Informerer dine kunder fremadrettet
Når du har modtaget dit diplom for at være en Grøn Salon, er det naturligvis en god idé at gøre dine kunder opmærksomme på, at du nu er blevet en del af Grøn Salon. Du kan informere dine kunder på flere forskellige måder, så du kan sprede den gode nyhed. Du kan bl.a. gøre følgende ting.

– Du kan indsætte dit certifikat (beviset) på din hjemmeside og evt. indsætte Grøn Salon’s logo på din hjemmeside.

Du kan skrive kort på din hjemmeside – evt. forsiden, at du er blevet en økologisk samt miljøvenlig frisørsalon, ’Grøn Salon’. Du kan samtidig sprede nyheden og informerer dine kunder via de sociale medier, fx på din Facebookside eller Instagramprofil.

Du kan lave et link på din hjemmeside og din salons Facebookprofil, som linker videre til Energitjenestens liste over saloner der er en Grøn Salon.

– Du kan vælge at få indrammet dit diplom og hænge det op et passende sted i din salon, hvor dine kunder vil ligge mærke til det.

Hvis du er interesseret i at vide mere om Grøn Salon kan du trykke her.

Rigtig god fornøjelse med at blive en Grøn Salon!

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her