Sådan får du langt og flot hår

Skrevet d. 05/06/2016

Mange kvinder ønsker et langt, flot og fyldigt hår og er villige til at bruge både tid og penge for at få de til at ske. Vi er alle født med hår på hovedet, men kvaliteten af håret, længden, fylden og farven er genetisk bestemt. Heldigvis findes der en masse produkter, som kan trylle vores hår, til det vi gerne vil have. Hår er ikke bare hår, men en kæmpe identitetsfølelse, hvor bare tanken om at miste det kan få den vildeste panik og hjertebanken til at opstå! Derfor skal vi også passe på det og pleje det, så godt vi kan, så det kan følge os flot hele livet igennem.

Hårets cyklus

Mennesket er i gennemsnit født med ca. 5 millioner hårsække på kroppen, som allerede er fuldt dannet, når et foster blot er 5 måneder gammelt. Hårsækkene er dem vores hår vokser ud fra og dem kan man ikke få flere af. De 5 millioner fordeler sig selvfølgelig over hele kroppen og er alt fra hovedhår, hår på benene til de små dun på kinderne.

Flot langt hårMan regner i gennemsnit med, at et hovedhår gror 0,4 mm i døgnet, ca. 1 cm på en måned og 12 cm på et helt år. Dette er forskelligt fra menneske til menneske, hvor hurtigt håret vokser. Heldigvis taber vi hårstrå hver dag, og grunden til at det er en positiv ting er, at der vokser et nyt hår ud med det samme. Derfor er vores hår hele tiden i udvikling og vil altid vokse.

Håret består af 90% keratin og 10% vand. Stoffet keratin er et svovlholdigt protein, som er ekstremt modstandsdygtigt overfor kemiske påvirkninger, hvilket er en kæmpe fordel, når håret skal krølles, føntørres og flades.

Kan håret påvirkes så det vokser hurtigere?
Det evige spørgsmål med utrolig mange svar, derfor er det både et ja og nej. Hvordan håret vokser er ikke noget vi selv styrer, hårsækkene er levende og processen går af sig selv. Når det er sagt, er der helt sikkert en masse ting, man kan undgå eller optimere for at give håret de bedste vilkår til både at vokse sig langt hurtigere og blive mere sundt og fyldigt.

Kost
Kost er en vigtig og essentiel del til hele vores krop så den fungere optimalt. Kost gør sig bestemt også gældende i forhold til hår og der er mange gode råd. Jo mere vores krop er i balance med alle de forskellige vitaminer og mineraler, jo bedre fungerer vores krop, vores system og vores celleudvikling.

Kosttilskud er et omdiskuteret emner, hvor nogle er imod og andre er for. Man skal huske på, at kosttilskud er, som navnet siger, et tilskud til kosten. De er sjældent klinisk dokumenteret, da det kræver enormt mange penge og forsøg før, at sådan et mærkat er i hus og må sættes på produktet. Med dette i mente, er der ikke noget, der taler for ikke at prøve det. Kosttilskud vil virke fantastisk på nogle og vil ingen effekt have på andre. Husk at give det tid – minimum 3 måneder, da produktet skal have tid til at virke i kroppen.

Gode ting at gå efter som man mener har en positiv effekt
– New Nordic ”Hair Volume”
– B-compleks som indeholder alle b-vitaminer
– Silica og gerne den med vitaminer, hvis man ikke i forvejen tager det
– Fiskeolie – generelt bare olier, olier, olier

Frisørbesøg
Frisørbesøg er en rigtigt god ting, at få vedligeholdt. En god klipning kan gøre underværker for dit hår og give det mere fylde og få de grimme spidser til, at blive fortid. Frisøren kan også se, hvilken tilstand dit hår er i og give dig råd omkring, hvad du skal sætte ind på. Fugtmangel, slidt hår der trænger til en hårkur eller måske en pause fra hårfarvning og/eller keramiske apparater. Mange føler, at deres hår vokser længere efter en frisørbesøg og så er det jo et dejligt pust i en travl hverdag med lidt forkælelse!

Shampoo, balsam og hårkure
Shampoo, balsam og hårkure er alle samme ting, som vi i mere eller mindre grad er afhængig af, i hvert fald shampoo så håret kan blive rent. Undersøg produkter og prøv dig frem, så du finder nogle produkter, der passer til din hårtype og det stadie dit hår er i. En god hårkur 1-2 gange ugentligt kan virkelig gøre underværker. Forhør dig hos dig frisør, hvad han eller hun anbefaler dig.

Ting du kan gøre for at bibeholde dit hår sundt
Der er en masse ting man kan gøre for, at mindske eventuelle skader på håret. Man kan sammenligne det lidt med sin ansigtsrutine morgen og aften med rens, sin krop som får bodylotion på efter hvert bad og som sine tænder, der bliver børstet morgen og aften.

Tænk på at dit hår virkelig er offer for mange ting i løbet af en normal dag. Håret optager alt støv, snavs, forurening, røg osv. som vi naturligt bliver udsat for, når vi færdes udenfor. Derudover er håret offer for stramme hårelastikker, hårprodukter, frisering, føntørring, kulde og varme.

Disse ting er med til at slide på håret, kan gøre det tørt og kan få det til at komme i balance, hvis man ikke får det plejet ordentligt. Pludseligt er håret filtret og ligner mest en ”hårbolle”, der pludselig ikke er så medgørligt mere.

  • Heatprotection cream/spray – Kom det altid i håret inden du skal føntørre dit hår, flade eller krølle det. Det fugter håret, gør det mere modstandsdygtigt og lægger en barriere, så varmen ikke har lige så nemt ved at trænge helt ind i hårstråene.
  • Investere i gode keramiske apparater, specielt hvis du er en, der ofte benytte dig af en eller flere af ovenstående ting. Der findes mange varianter på markedet og i forskellige prisklasser og hvis du gør håret den tjeneste, at give lidt ekstra penge for det får du også et produkt med flere funktioner og som er udviklet til, at passe ekstra godt på dit hår.
  • Hårkur, som før nævnt er en virkelig god ting, som dit hår vil elske dig for! De fås til forskelligt behov alt efter, hvad dit hår har behov for, men vigtigst af alt giver den massere af fugt til håret og hjælper med at “genopbygge” det igen.
  • Olier, argan olien er blevet populær verdenen over og med rigtigt god grund. Et naturligt produkt, der tilfører massere af fugt til håret og beskytter det når vi færdes udenfor. Kom det i spidserne så de forblive fugtige og gerne i hele håret, hvis dit hår er meget tørt og ikke fedter.
  • Sæt dit hår op, engang imellem. Hår der falder ned omkring skuldrene og ryggen bliver hurtigere slidt end folk med en frisure, der ikke er så lang. Håret basker fra side til side, når man går og det slider. Derfor er sidserne naturligt, der hvor man ser den første indikation på, at håret trænger til en klipning igen. En god idé er, at have nogle dage, hvor man sætter det op så man ”sparer” lidt på ”hængehårs-dagene”.
Del via email


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her