Slip af med smerter i muskler og led

Skrevet d. 14/07/2016

Smerter i nakkeEn af de største syndere for smerter i muskler og led er arbejdsstillinger, hvor ryggen bøjes, vrides og drejes eller hvor hænder og led er i unaturlige stillinger. Dette øger risikoen for smerter. Det samme gør en arbejdsstilling, som ikke varierer i løbet af dagen.

Man får hverken ondt af at sidde ned eller stå op en hel dag. Det som giver ondt i muskler og led er at sidde eller stå i den samme stilling, fordi det kan forværre de allerede eksisterende eller påbegyndende smerter i muskler og led.

Dette er grunden til, at alle anbefaler, at du varierer dine arbejdsstillinger. Som frisør, kan det være svært at variere, da klip og farve kræver, at du står eller sidder på en bestemt måde, og dine hænder ligeledes vender en bestemt vej. Eksperterne siger, at der ikke findes en korrekt stilling, men at vejen til færre arbejdssmerter er at variere dine arbejdsstillinger og være bevidst om dette. Samtidig skal det nævnes, at den rette træning en af de bedste kure, mod at mindske smerter i muskler og led.

Et kort og godt råd
Ret dig op og undgå at sidde krumrygget og som en skildpadde, dette er en farlig stilling at sidde i som frisør, siger Videncenter for Arbejdsmiljø.

Gør det til en vane at lave nogle simple øvelser
Bapoon.dk anbefaler, at du gør det til vane at lave nogle forskellige øvelser i pauserne. Det kan være en rigtig god ide at gøre det til en vane at lave et par øvelser i din frokostpause. Løsn op for dine skuldre, nakke, rygmuskler, ben og hænder. Efter du har løsnet op, kan du passende strække ud.

3 simple steps til at ændrer din arbejdsgang

Måske billedet kan give inspiration til nogle simple og gode øvelser.

Smerter i muskler og led1. Skift arbejdsstilling
Justér højden på stolen under en klipning eller farvning.

2. Brug din kunde
Bed din kunde synke lidt ned i stolen eller rejse sig op på sine ben, hvis dette vil gøre en betydelig forskel for din arbejdsbelastning.

3. Vælg fodtøj med omtanke
Godt fodtøj er vigtig for en god holdning og arbejdsposition, så drop de høje hæle.

Del via email


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her