Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Tips og tricks til smukt og velplejet sommerhår

Tips og tricks til smukt og velplejet sommerhår!

Skrevet d. 13/05/2014

Hvordan påvirker sommeren dit hår? 

Dit hår bliver beskadiget af sol, vind og badevand, da disse elementer generer håret.

Solens stråler

UVA, UVB og det synlige lys nedbryder hårets naturlige pigment samt farvepigmenter. Farvet hår er derfor langt mere modtageligt over for solens stråler. Dette begrundes med, at håret er påvirket af kemi, og allerede har været ”åbnet”, som det hedder på frisørsprog. Desuden svækker solen hårets struktur og gør det endnu mere sensitivt. Det kan resultere i tørt og spaltet hår.

Badevand

Når du bader i saltvand, samler håret saltkrystaller, som koncentrerer solens stråler. Dette øger solens skader på håret. Klorvand kan både lysne håret og give det et grønligt skær. Men frygt ej – der er gode råd i vente til at forhindre dette!

 

sommerhår og plejen dertil

 

Tips og tricks til smukt og velplejet sommerhår!

Vores hår indeholder faktisk 5 til 10 procent vand. Det er derfor særligt vigtigt at fugte håret på varme sommerdage, da vandet i håret delvist vil fordampe. Der findes flere måder hvorpå man kan kompensere for denne mangel på fugt i håret. Du får her flere tips og tricks til at pleje dit hår og holde det fugtigt på selv de varmeste og tørreste sommerdage.

  • Først og fremmest findes der forskellige shampoos, conditioners og hårkure, som netop er lavet til at give håret ekstra fugt. Undersøg mulighederne ved din yndlingsfrisør.
  • Solen fordamper vandet i dit hår væk – fugt derfor håret med kildevand.
  • Vi ved at klor og saltvand slider på håret, og da vores hår på en varm sommerdag mangler fugt, er håret ekstra modtageligt for at suge enten saltvand eller klovand til sig. Et trick er derfor at bade eller dyppe håret i kildevand inden du hopper i vandet. Du kan eventuelt købe en billig vandforstøver, tage den med til stranden eller poolen og bruge den til at fugte håret i løbet af dagen.
  • Har du badet i klorvand, kan du opløse et par aspiriner i en liter vand, og lade håret ”bade” i dette i en times tid, hvorefter du skyller håret grundigt igennem igen med almindeligt kildevand. På denne måde neutraliserer du klorens påvirkning af håret.
  • En hårolie kan give håret en masse nødvendig fugt og kan bruges både i vådt og tørt hår. Særligt spidserne har brug for ekstra pleje og kommer hurtigt til at se tørre ud, så forkæl derfor dit hår med lidt hårolie dagligt.
  • Varmen har tendens til at ødelægge strukturen i det ubeskyttede hår, som er bygget op af lange snoede proteinstrenge.  Du kan sørge for at tilføre protein til dit hår ved at spise proteinideholdig kost.
  • Husk at drikke rigeligt med vand og spis frugter og grønsager med masser af antioxidanter, som neutraliserer de frie radikaler, der findes i sollys og som påvirker håret!
  • Et sidste simpelt trick, er at beskytte dit hår ved at gemme det under en solhat, kasket eller den moderne bøllehat.

 

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her