Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Fedtet hår kan undgås med følgende tips og tricks - læs mere her.

Fedtet hår kan undgås med følgende tips og tricks

Skrevet d. 17/09/2014

Fedtet hår kan afhjælpes ved at følge et par simple do’s and dont’s – læs mere nedenfor.

For at gøre det ekstra nemt for dig, har vi inddelt disse i forskellige kategorier, som du kan se nedenfor:


Hårvask:

 

flot fyr2Vask håret i lunkent vand
Det forholder sig sådan, at det er den naturlige talgproduktion i hovedbunden, som får håret til at fedte. Produktionen kan man mindske ved at vaske hår i lunkent vand. Varmt vand får nemlig talgproduktionen til at stige.

Blide bevægelser når du vasker hår
Dine bevægelser og massering af hovedbunden, i forbindelse med en hårvask, skal være blide og forsigtige, da det modsatte vil øge talgproduktionen.

Hvor tit skal man vaske hår?
Det er sandt, at man kan vænne håret til at skulle vaskes hver dag, for vasker du håret hver dag aktiverer du talgkirtlerne i hovedbunden, og det er talg, som får håret til at fedte. Desværre kan det nogle gange være nødvendigt at vaske håret dagligt, for at fjerne diverse stylingprodukter og talg. Her anbefaler eksperterne, at du bruger en shampoo, som ikke er for hård ved håret. Du kan med fordel bruge en shampoo, som er ekstra rensende og fedtfjernende. Alternativt kan du læse om brugen af tørshampoo her.

 

Kur og conditioner/balsam:

Det er vigtigt, at du ikke putter kur eller balsam i hovedbunden, da disse produkter kun er tilegnet dine spidser, og en direkte påføring i hovedbunden vil få dit hår til at fedte.

 

Tørring af håret:

Dit hår vil først og fremmest have bedst af at lufttørre, men hvis du føntørrer dit hår, er det vigtigt igen ikke at bruge for meget varme, da dette kan få talgproduktionen til at stige. Brug derfor gerne en føntørrer, som kan tørre håret med kold luft.

 

Styling:

Brug en tørshampoo, da denne vil kunne fjerne noget af fedtet i hovedbunden, nemt og hurtigt, eller red talkum ud gennem håret, da dette absorberer fedtet i hovedbunden.

 

Andre tips og tricks:

 

Red hår så sjældent som muligt
Undgå at rede håret mere end nødvendigt. Når du reder håret fordeler du de naturlige olier fra hovedbunden ud i håret, og dette vil få håret til at fedte endnu mere.

Ikke pille
Mange har ofte en vane med at køre en hånd gennem håret og hovedbunden. Stop denne vane, da du på denne måde tilfører håret endnu mere olie, fedt og snavs via dine hænder.

Skift pudebetræk
Skift hovedpude betræk ofte, for her gemmer sig nemlig rester af dit fedt fra hovedbunden, og i løbet af en nats søvn, vil dette få håret til at fedte endnu mere.

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her