Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Undgå en allergisk reaktion ved hårfarvning

Undgå en allergisk reaktion ved hårfarvning

Skrevet d. 09/10/2014

allergy_2Det gør sig gældende, at mange hårfarver indeholder et eller flere allergifremkaldende stoffer, som kan forårsage slemme allergiske reaktioner.

Så hvis du skulle finde på at kaste dig ud i en hjemmefarvning, til trods for de mange fejlkilder, der kan være, er det ekstra vigtigt, at du ved lidt om de særligt skadelige stoffer, der kan forekomme i hårfarvningsprodukter.

Vær opmærksom på følgende navne på produktet:

Det vigtigste stof at være opmærksom på er para-phenylenediamine (PPD), som er stærkt allergifremkaldende. Dette er et farvestof, som er i familie med stoffer som para-toluene-2,5-diamine (PTD), resorcinol, 4-amino-2-hydroxytoluene og p-aminophenol. PTD erstatter ofte PPD i hårfarver på det skandinaviske marked, men stoffet har de samme allergifremkaldende egenskaber som PPD.

Indeholder produktet et af disse farlige allergifremkaldende stoffer, skal det fra lovgivningens side være anmærket med en advarselstrekant.

image_gallery

Så har du sart hår og hud, og har du tendens til allergi, anbefaler vi, at du holder dig langt væk fra ovenstående stoffer. Har du først fået allergi overfor PPD eller PPD-beslægtede stoffer, har du det resten af livet!

Er du  i tvivl om, hvorvidt du er en af de uheldige, som er allergisk, kan det være en ide at teste farven et enkelt sted på huden, inden du får helfarvningen. Den allergiske reaktion kommer typisk indenfor de første døgn. Symptomerne på hårfarveallergi kan være forskellige, men de viser sig ofte ved eksem, knopper, rødme og eventuelt blærer i hårkanten, i ansigtet og på halsen. Er du uheldig og har fået en allergisk reaktion, bør du altid kontakte lægen.

Bonusviden: Selvom produktet er økologisk, er dette ikke ensbetydende med, at du ikke kan få en allergisk reaktion.

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her