Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/bapoon.dk/blog/wp-includes/plugin.php on line 601
Vejen til succes med de GRATIS sociale medier – følg guiden! - Bapoon blog

Vejen til succes med de GRATIS sociale medier – følg guiden!

Skrevet d. 16/03/2015

Social Media med ikoner + menneskerVejen til succes med de GRATIS sociale medier afhænger bl.a. af, hvordan du bruger dem i forhold til promoveringen af din salon og hvilke sociale medier du vælger at bruge. Når du driver en frisørsalon, er de mest effektive og centrale sociale medier Facebook, Instagram og Snapchat. Det er vigtigt, at du befinder dig på de medier, hvor dine kunder er, for at nå ud til dem på den bedste måde. Dine kunder er online 24/7 og tjekker mange gange dagligt deres Facebook- og Instagramprofil samt Snapchat, for at holde sig opdateret med alt, hvad der forgår omkring dem.

Der er naturligvis flere at anvende, men disse ovennævnte sociale medier giver god mening for dig at bruge i forbindelse med promovering af din salon, behandlinger og produkter.

Brugervenligheden i programmerne:

Brugervenligheden på Facebook, Instagram og Snapchat er let at anvende, hvilket derfor gør dem meget brugbare. De er samtidig tilgængelige alle steder, da din smartphone, tablet og PC kun skal opfange internet eller Wifi.

Guide til hvordan de forskellige ’gratis’ sociale medier bruges – Facebook, Instagram & Snapchat:

Facebook:

1. Facebook kan bruges via din PC’er, tablet eller smartphone.

Du opretter en Facebookprofil til din salon på www.Facebook.dk, hvor du på forsiden kan oprette en profil, og du efterfølgende udfylder dine oplysninger. Det er vigtigt at du husker at skrive din salonens navn i boksen med navn.

2. Efter du er færdig med at oprette din Facebookprofil og modtaget en bekræftelse på mail, skal du i gang med at bruge Facebook. Når du har logget dig ind på Facebook, kan du i venstre side se at der er et tomt profilbillede, hvor du kan trykke på rediger profil – her kan du indsætte et profilbillede, hvor du kan anvende billedet af din salons logo samt bruge et billede af din salon udefra eller indefra som coverbillede (baggrundsbillede). På nuværende side, hvor der står ’Om’ trykker du derefter på ’Kontaktoplysninger og grundlæggende oplysninger’ og udfylder de tomme og relevante bokse og gemmer rettelserne. Derefter er du tilbage på ’Om’ siden og trykker derefter på ’Detaljer om dig’, hvor du igen udfylder boksene der er relevante for dig. Her er det fx godt at skrive oplysninger om din salon fx åbningstider, kort tekst om din salon, skrive linket til din hjemmeside, hvis du har en hjemmeside – så kunderne kan klikke sig videre til din salons officielle hjemmeside. Husk at gemme din oplysninger efter du er færdig med at udfylde boksene.

3. Nu er din Facebookprofil klar til at blive brugt til promovering af din salon, behandlinger og produkter og andet. På din Facebookprofil øverst til højre står der ’Startside’ – tryk på den og du kommer videre til din startside. Her kan du se ikonerne/teksten ’Status’, ’Billede/video’ og ’Livsbegivenhed’ – dette er din ’Væg’, hvor du kan uploade billeder af din salon eller ting som sker i din salon samt skrive en tilpassende tekst, uploade videoer og se livsbegivenheder fra din salon. På ’Væggen’ kan du informere alle nye tiltag samt nyheder om din salon, som du ønsker dine kunder skal informeres om fx nye produkter i salonen, specielle tilbud på behandlinger og konkurrencer.

Instagram:

1. Instagram kan bruges via din PC, tablet og smartphone.

2. Instagram er en APP, som hentes i APP store på din smartphone, PC eller tablet. Når du har hentet APP’en skal du derefter oprette dig, hvor du laver en Instagramprofil. Her skal du angive dit brugernavn, hvor det er vigtigt dit brugernavn er din salons navn – så kunderne kan søge efter din salon på Instagram. Du skal samtidig angive et kodeord, som du logger ind med.

3. Nu er du klar til at bruge din Instagramprofil, hvor du kan fx kan uploade billeder af din salon, ansatte frisører, gode tilbud i din salon og andre nyheder, der er vigtige at informerer dine kunder om. Du har også mulighed for at uploade videoer, hvis du fx ønsker at vise en behandling med en speciel eller ny farve- og klippeteknik. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du vil promovere din salon på Instagram.

4. I forbindelse med, at du uploader billeder og videoer på din Instagramprofil – kan du vælge at bruge hashtag (#). Idet du trykker på kameraikonet, kan du enten vælge at tage et billede nu og her, som du vil bruge, eller bruge et tidligere fra din kamerarulle. Du vælger det billede du vil uploade og trykker derefter på næste, her kan du vælge, hvilket filter dit billede skal have fx sort/hvid eller et skarpere filter. Derefter trykker du på næste, hvor du kan skrive en billedtekst med de oplysninger du vil have til at stå. Her kan du også hashtagge fx #tilbudhossalonx – du kan vælge om dit Instagrambillede samtidig skal uploades på din Facebookprofil (tryk på Facebookikonet) og til sidst trykker du på ’Del’ og nu ligger dit billede på Instagram. Dette gøres på samme måde, hvis du ønsker at uploade en video.

Snapchat:

1. Snapchat kan bruges via din smartphone og tablet – Snapchat er en funktion forbrugere og virksomheder kan bruge. I starten var det forbrugerne, der primært brugte APP’en, men det er blevet populært for virksomheder at sende snap ud til deres kunder, som de har på deres snapchatliste. Med APP’en Snapchat, kan du sende snaps (billeder + videoer) til alle du vil vise, hvad du foretager dig eller de nyheder, du ønsker at dele med dine kunder, fx hvis du får nogle nye produkter hjem, events der afholdes i din salon og hvis du har en dejlig forfriskning at byde på.

2. Snapchat er en APP, som hentes i APP Store på din smartphone eller tablet. Idet du har hentet APP’en, skal du derefter oprette dig, hvor du laver en Snapchatprofil. Her skal du angive dit brugernavn, hvor det er vigtigt dit brugernavn/kaldenavn er din salons navn – så kunderne kan se, at når de modtager et snap fra dig (din salon), at din salons navn kommer frem. Du skal samtidig angive et kodeord, som du logger ind med.

3. Efter oprettelsen af din snapchatprofil, er du klar til at tilføje ’venner’ til din snapchatprofil eller blive tilføjet af andre. Hvis du trykker på helt øverst på midten i snapchat på snapchatikonet, får du mulighederne for at se, hvilke der tilføjede dig, du kan tilføje venner og se dine venner. Når du ønsker at tage et snap (billede) eller snapvideo (film), tager du det ved at gå ind i din snapchat APP og trykker på cirklen nederst i bunden. Du kan vælge at skrive en kort tekst ved at trykke på ikonet ‘T’ eller ‘blyanten’ ved siden af, hvor du har tegnefunktionen. Som det sidste inden du trykker du på à i højre hjørne og som det sidste skal du vælge hvem det skal sendes til. Her kan du i højre side ud fra listen med navne vælge, hvem der skal modtage dit snap og der kommer en stjerne ud fra valgte navne. Nu mangler du kun at trykke på send snap, der står i et blåt felt nederst på siden.

Bapoon.dk ønsker dig held og lykke med brugen af de sociale medier!

Del via email

Skriv et svar

Få Bapoon
med i lommen

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp, så klik på linket herunder og giv os et kald eller send en e-mail.

Kontakt os her